Ja ha arribat el dia tan esperat: la castanyada!

 I per fí ja ha arribat l'època de menjar castanyes, panellets, moniato i beure vi blanc !

Aquí us deixem la recepta per a fer panellets i a més una cançó de la castanyera.

ATENCIÓ: aquesta recepta requereix l’ajuda d’un adult.

PANELLETS DE PINYONS  
Ingredients:
500 g d'ametlles ratllades
450 g de sucre
200 g de patata
25 g de sucre llustre
50 g de pinyons
2 ous
Ratlladura de llimona 



 
Recepta:
1. Bulliu les patates amb pela i sense sal. Al ¼ d'hora mireu-les i punxeu-les, si estan al punt treieu-les del foc. Millor fer-ho un dia abans per tal que estiguin fredes quan les treballeu.

2. En un bol de vidre hi posareu l'ametlla, el sucre, la ratlladura de llimona i la patata.

3.Barregeu amb dues forquilles i després amb una espàtula de fusta ho premeu i, quan veieu que s'enganxa a l'espàtula i fa oli, ja ho podeu deixar.

4.Feu-ne boletes i pinteu-les amb clara d'ou batuda perquè s'hi enganxin els pinyons.

5.Poseu-los al forn (200 o 220 graus)entre 10 i 12 minuts.

6.Després de coure'ls al forn, empolseu els panellets amb sucre llustre

7.  I… a MENJAR!!


Gaudiu de la festa!








I aquí teniu la cançó de “la castanyera”, per poder cantar tots junts!


0 comentarios:

Publicar un comentario